Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-08@03:35:45 GMT

همه خودروهای داخلی مشمول قیمت‌گذاری می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۶۹۰۰۲

همه خودروهای داخلی مشمول قیمت‌گذاری می‌شود

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، حالا تدوین دستورالعمل تعیین قیمت مصوب جدید خودروهای داخلی پس از کشمکش بسیار بار دیگر به شورای رقابت واگذار شده است. با رضا شیوا، رئیس شورای رقابت علل تغییر مرجع سیاستگذاری و دایره شمول قیمت‌گذاری خودروهای انحصاری پس از توقف واردات و تولید خودروهای مونتاژ داخل و حدود نرخ مصوب شورا برای این خودروها را مطرح کردیم که می‌خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه عواملی موجب خروج شورای رقابت از فرایند قیمت‌گذاری خودرو شد؟

آخرین قیمتی که شورای رقابت برای خودروهای پرتقاضای مشمول قیمت‌گذاری ارائه داده بود به خرداد‌ماه سال‌97مربوط می‌شد. این قیمت‌ها بر اساس دستورالعمل شورا تعیین شده بود. بعد از آن با بازگشت تحریم‌ها و تنگناهای ارزی ایجاد شده ناشی از آن، در اواخر آبان و ابتدای آذر‌ماه، اقتصاد تحت فشار قرار گرفت و از واردات خودرو جلوگیری شد. در این شرایط شورا اقتصادی سران سه‌قوه برای هماهنگی سیاستگذاری‌های اقتصادی تشکیل شد. با تشکیل این ستاد به‌دلیل شرایط ویژه کشور، ابلاغیه‌ای صادر شد که بر مبنای آن برای امور تجاری مانند ممنوعیت واردات خودرو محدودیت‌های تازه‌ای ایجاد شد. ماده 3 این ابلاغیه در مورد قیمت‌گذاری‌ها بود که بر مبنای آن اعلام شده بود نهادها و شوراهایی که تا آن زمان به قیمت‌گذاری کالاها و خدمات اقدام می‌کردند باید این قیمت‌ها را برای تأیید نهایی و ابلاغ به ستاد تنظیم بازار ارسال کنند. تا قبل از مصوبه مذکور، شورای رقابت در قیمت‌گذاری کالاها و خدمات انحصاری راسا عمل می‌کرد اما با این مصوبه اعلام قیمت نهایی خودرو به تصمیم ستاد تنظیم بازار موکول شد.

 

علت بازگشت شورای رقابت به قیمت‌گذاری خودرو چیست؟

در آن زمان محمد شریعتمداری، وزیر وقت صنعت با برداشت اشتباه از ماده 3مصوبه شورای سران اقتصادی قوا، در نامه‌ای به شورای رقابت اعلام کرد از آن پس شورا نمی‌تواند برای قیمت‌گذاری خودرو دستورالعمل صادرکند درحالی‌که هرچه مصوبه شورای سران اقتصادی سه قوه را مطالعه کردیم چنین برداشتی از این مصوبه نمی‌شد. در نهایت شورای رقابت در اعتراض به این برداشت اشتباه به شورای اقتصادی سران سه قوه، دیوان عدالت اداری، بازرسی کل کشور و معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری شکایت کرد. در نهایت با گذشت یک‌سال و چند‌ماه معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری نظر خود مبنی بر مستثنی بودن شورای رقابت از این مصوبه را صادر و اعلام کرد شورای رقابت باید همچنان برای بازار کالاها و خدمات انحصاری دستورالعمل تدوین قیمت ارائه کند. با این روند از دو،سه هفته پیش از شورای رقابت خواستند تا دستورالعمل قیمت‌گذاری خودرو را ارائه کند که با تدوین و ارسال این دستورالعمل توسط شورا و بحث و بررسی آن در کارگروه‌های مختلف، چهارشنبه هفته گذشته در جلسه‌ای با حضور وزیر سابق صنعت، مقرر شد تا دستورالعمل قیمت‌گذاری این شورا مبنای تعیین قیمت خودرو باشد.

 

دستورالعمل تعیین قیمت خودرو در شورای رقابت نسبت به قبل چه تغییری کرده است؟

شورای رقابت بر اساس فرمولی که از قبل تدوین کرده بود دستورالعمل قیمت خودرو را با در نظر گرفتن سه متغیر، نرخ تورم‌بخشی که بانک مرکزی اعلام می‌کند، نرخ بهره‌وری خودرو‌سازان و وضع کیفی خودروهای مشمول قیمت‌گذاری تعیین می‌کند. در زمینه نرخ تورم بخشی، بانک مرکزی نرخ تورم سالانه(6ماهه یا سه ماهه) هر خودرو را به‌طور جداگانه به شورای رقابت ارائه می‌کند. خودروسازان اعلام کرده‌اند سبد تورم اجزای خودرو به‌روز نشده و وزیر سابق صنعت نیز اعلام کرد باید زودتر اقدام و این سبد را به روز می‌کردند و حالا به‌دنبال آن هستند تا هر چه زودتر سبد تورم اجزای محصولات خود را از طریق بانک مرکزی به روز کنند.

 

روند تدوین دستورالعمل جدید قیمت‌گذاری خودروهای پرتیراژ چگونه بوده است؟

شورای رقابت، دستورالعمل قیمت‌گذاری خودروهای مشمول بازار انحصاری را در نشست روز شنبه هفته جاری خود تدوین و نهایی کرده و این دستورالعمل به همراه برخی شروط تازه در سمت عرضه و تقاضا برای بهبود نحوه ثبت‌نام و فروش خودرو و همچنین تشدید کنترل بازار برای رسیدن خودرو به‌دست مصرف‌کنندگان نهایی را روز یکشنبه جاری به ستاد تنظیم بازار ارائه کرد. این فرمول قیمت‌گذاری در نشست روز دوشنبه هفته جاری ستاد تنظیم‌ بازار پذیرفته شد. بر مبنای آن قیمت محصولات ایران خودرو 10درصد و نرخ محصولات سایپا حداکثر 23درصد افزایش خواهد یافت.

 

در این دستورالعمل نرخ خودروهای مشمول قیمت‌گذاری چگونه مشخص شده است؟

وقتی که شورای رقابت دستورالعمل تدوین قیمت خودرو را ارائه می‌کند با قرار دادن متغیرهای سه‌گانه در این دستورالعمل، قیمت هر خودرو مشخص می‌شود. با این روند در واقع قیمت همه خودروهای مشمول قیمت‌گذاری در شورای رقابت نهایی و به ستاد تنظیم بازار ارائه شد. چرا که بر اساس ماده سه ابلاغیه شورای اقتصادی سران سه قوه، باید ستاد تنظیم بازار با بررسی این دستورالعمل، نرخ‌های جدید خودرو را نهایی و ابلاغ کند.

 

علت تفاوت دیدگاه سازمان حمایت و شورای رقابت در مورد نحوه قیمت‌گذاری خودرو چیست؟

در جلسه 2هفته قبل، شورای رقابت، سازمان حمایت و کمیته خودرو طرح خود را برای قیمت‌گذاری خودروهای داخلی ارائه کردند و در نهایت رضا رحمانی، وزیر وقت صنعت طرح شورای رقابت را برای قیمت‌گذاری خودرو تأیید کرد. با وجود این بر اساس مصوبه شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه، باید ستاد تنظیم  بازار نرخ خودروهای مشمول قیمت‌گذاری را بررسی می‌کرد.

 

آیا ستاد تنظیم بازار حق داشت در مصوبه شورای رقابت تغییری ایجاد کند؟

قانونگذار، شورای رقابت را متولی تعیین قیمت خودرو و سایر کالاها و خدمات انحصاری می‌داند، در نتیجه بر اساس قانون نمی‌توان به این موضوع ایرادی گرفت مگر اینکه به فرمول شورای رقابت برای تعیین قیمت خودرو ایرادی داشته باشند و در صورتی که شورا متقاعد شود، این ایراد را بر طرف می‌کند. اما در صورتی که طرح دیگری برای قیمت‌گذاری ارائه شود دیگر مربوط به وظایف قانونی و حیطه اختیارات شورای رقابت نیست.

 

آیا دستورالعمل شورای رقابت با پیشنهاد سازمان حمایت متفاوت بود؟

واضح است که دستورالعمل شورای رقابت برای قیمت‌گذاری خودرو با آنچه سازمان حمایت پیشنهاد کرد، تفاوت‌های اساسی داشت؛ زیرا پیشنهاد سازمان حمایت تعیین قیمت خودرو بر مبنای هزینه تمام‌شده خودرو بود اما دستورالعمل شورای رقابت بر اساس نرخ پایه تورم، میزان تورم‌بخشی صنعت خودرو، بهره‌وری و کیفیت تولید خودروهای انحصاری ارائه شد.

 

ریشه مخالفت شما با پیشنهاد سازمان حمایت چه بود؟

مولفه هزینه تمام‌شده تولید خودرو زمانی می‌تواند ملاک قیمت‌گذاری قرار گیرد که هزینه‌ها کاملا شفاف باشد و سرمایه‌گذاری‌ها مربوط به بخش تولید خودرو باشد، نه اینکه خودروسازان در بخش‌های دیگری سرمایه‌گذاری و هزینه کنند و محل جبران آن قیمت خودرو باشد. به همین دلیل استخراج هزینه تمام‌شده واقعی تولید خودرو با توجه به آنکه خودروسازان شرکت‌های وابسته، اقماری و زیان‌ده زیادی را اداره می‌کنند، بسیار پیچیده است.

 

ولی به‌نظر می‌رسد طرح اولیه شورای رقابت برای قیمت‌گذاری خودرو هم تا حدودی اصلاح شده است؟

بله طرح شورای رقابت برای تعیین قیمت خودرو نیز اصلاح و به‌روزرسانی شد. مثل همین نکته که خودروسازان اعلام کردند اجزای سبد تورم بخشی مثلا خودروی پراید نسبت به گذشته تغییراتی داشته و بر این مبنا درخواست محاسبه نرخ جدید تورم بخشی خودروها را به بانک مرکزی ارائه کردند اما شورای رقابت بر مبنای سبد هزینه قبلی که بانک مرکزی ارائه کرده بود دستورالعمل تعیین قیمت خودرو و نرخ‌های جدید را آماده و به ستاد تنظیم بازار ارائه کرد و بر مبنای آن نرخ جدید خودروهای مشمول قیمت‌گذاری، مصوب و ابلاغ شد.

 

تا پیش از این شورای رقابت حیطه اختیارات خود را در بازار خودرو به‌خودروهای انحصاری رده قیمتی کمتر از 40میلیون تومان محدود کرده بود. آیا حالا با توجه افزایش قیمت خودرو و حذف خودروهای رقیب مونتاژی از بازار محصولات ارزان‌قیمت و متوسط، دایره شمول خودروهای مشمول قیمت‌گذاری شورا هم تغییر می‌کند؟

این نکته مهمی است و از 2هفته پیش که دوباره اعلام شد شورای رقابت باید دستورالعمل تعیین قیمت بدهد، در دستور کار شورا قرار گرفته است.

 

توجیه شما برای اتخاذ چنین تصمیمی چه بود؟

برخی خودروهای تولید و مونتاژ داخل که قبلا در بازار رقیب قیمتی داشته و از شمول قیمت‌گذاری شورا معاف شده بود اکنون چنین رقیبی ندارند؛ پس این خودروها هم در حیطه دستورالعمل تعیین قیمت شورای رقابت قرار‌می‌گیرند. بر این اساس شورای رقابت با ارسال نامه‌ای به تمام خودرو سازان از آنها خواسته تا ضمن اعلام فهرست محصولاتشان، برای هر یک از این خودروها در بازار، یک یا چند رقیب در همان رده قیمتی معرفی و به شورای رقابت اعلام کنند.

 

پس از دریافت این فهرست‌ها چه اقدامی انجام خواهید داد؟

در این صورت مرحله دوم قیمت‌گذاری خودروهای داخلی در شورای رقابت آغاز می‌شود؛ یعنی درصورتی که شورا تشخیص دهد خودروهایی هستند که تاکنون در شمول دستورالعمل قیمت‌گذاری خودرو قرار نداشته‌اند اما حالا در بازار بی‌رقیب مانده‌اند و بازار آنها انحصاری است بر آنها مقررات قیمت‌گذاری را اعمال خواهد کرد.

 

پس به این ترتیب همه خودروها مشمول قاعده قیمت‌گذاری خواهند شد؟

بله با توجه به اینکه فعلا رقیب مونتاژی یا وارداتی برای خودروهای داخلی وجود ندارد، می‌توان گفت در مرحله بعدی همه خودروهای تولید و مونتاژ داخل مشمول ضوابط قیمت‌گذاری این شورا می‌شوند.

 

افزایش 10تا 23درصدی نرخ مصوب خودرو در شورای رقابت تا چه حد با قیمت‌های مدنظر ستاد تنظیم بازار همخوانی دارد؟

تجربه سال‌های گذشته قیمت‌گذاری خودرو در این شورا با توجه به فرمول قیمت‌گذاری و درنظر گرفتن عوامل سه‌گانه دخیل در تعیین نرخ خودروهای انحصاری نشان می‌دهد میزان افزایش رسمی نرخ مصوب خودروهای انحصاری هیچ‌گاه از 15تا 25درصد فراتر نرفته است. اخیرا نیز شورای رقابت بر مبنای نرخ پایه تورم سال گذشته، تورم بخشی، بهره‌وری و کیفیت حداکثر افزایش قیمت برای محصولات ایران خودرو را 10و برای محصولات سایپا 23درصد مصوب کرد.

 

علت تفاوت میزان افزایش قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا چیست؟

چون بخشی از افزایش قیمت مصوب محصولات ایران‌خودرو در قیمت‌گذاری قبلی شورای رقابت لحاظ شده بود.

 

انتظارتان از نتایج این قیمت‌گذاری چیست؟

آنچه مسلم است ابلاغ و اجرای نرخ‌های مصوب شورای رقابت می‌تواند نرخ حاشیه بازار کنونی خودروهای داخلی را به میزان 30و حتی 40درصد کاهش دهد.

 

فکر می‌کنید قیمت‌گذاری همه خودروهای تولید و مونتاژ داخل در شورای رقابت به ساماندهی بازار و افزایش رقابت در بازار خودرو منجر می‌شود؟ 

در علم اقتصاد هر گاه بخواهند بنگاه اقتصادی تولیدی یا خدماتی رشد و توسعه یافته و به خلاقیت و نوآوری برسد، باید رقیبی برای اینگونه بنگاه‌ها وجود داشته باشد. در واقع رقابت، بهترین ابزار رشد و توسعه اقتصادی بنگاه‌هاست اما اکنون با توجه به اینکه از یک سو سیستم به هیچ عنوان موافق واردات خودرو نیست پس باید ایجاد رقابت در بازار خودرو با واردات خودروهای خارجی را کنار بگذاریم. با این شرایط اینکه چگونه یک انحصارگر، می‌تواند از منافع خود صرف‌نظر و رشد و توسعه پیدا کند و به کیفیت محصولات و خدمات خود بیندیشد، نکته بسیار جالبی است. برای رفع این مشکل باید ما شروطی را برای بنگاه‌های انحصارگر تعیین کنیم که ضمن رشد و توسعه، کیفیت محصولات و بهره‌وری را با صرف‌نظر از منافع آنی خود بالا ببرند اما انجام چنین کاری به سادگی امکانپذیر نیست. اگر محصولات ایران‌خودرو و سایپا رقیب وارداتی در بازار داشتند خودروسازان نیز می‌دانستند اگر از نظر قیمت و کیفیت قادر به رقابت با خودروهای وارداتی نباشند، بازار خود را از دست می‌دهند ولی حالا که چنین رقیبی برای آنها در بازار خودرو وجود ندارد، باید شروطی برای این شرکت‌های خودرو‌سازی‌ گذاشته شود تا این شرکت‌ها بتوانند از نظر تکنولوژی و کیفیت محصولات رشد و ارتقا پیدا کنند که این کاری سخت اما شدنی است.

 

پیش از این ستاد تنظیم بازار نرخ‌هایی را برای خودروهای داخلی بدون توجه به فاکتورهای شورای رقابت تعیین کرده بود که ملاک فروش محصولات خودروسازان بود و یکی از عوامل تشدید تنش قیمتی در بازار قلمداد می‌شد. شورای رقابت در قیمت‌گذاری جدید تا چه حد به مبنای قیمت‌گذاری قبلی ستاد تنظیم بازار توجه کرده است؟

ملاک فعلی شورای رقابت برای تعیین قیمت خودروهای انحصاری فرمول قیمت‌گذاری مصوب و قیمت پایه تعیین شده این خودروها از فروردین تا خرداد و آذر تا اسفند‌ماه سال 98بوده است. شورای رقابت در تعیین قیمت خودرو به نرخ‌های مصوب سازمان حمایت یا ستاد تنظیم بازار کاری نداشته بلکه نرخ این خودروها را بر مبنای تورم پایه قبلی و درنظر گرفتن نرخ سالانه تورم بخشی دریافتی از بانک مرکزی، نرخ بهره‌وری و کیفیت محاسبه و اعلام می‌کند؛ به‌طور مثال بر مبنای نرخی که این شورا قبلا برای خودروهای انحصاری از فروردین تا آذر‌ماه 98تعیین کرده به‌ترتیب مبنای قیمت پایه برای تعیین دستورالعمل قیمت‌گذاری این خودروها در مراحل بعدی بوده است. شورای رقابت در سال 90تا 91تصمیم گرفت تا روش دیگری به جز هزینه تمام‌شده تولید را مبنای محاسبه نرخ خودروهای انحصاری قرار دهد و بر این مبنا اکنون در تعیین دستورالعمل و نرخ مصوب خودروهای انحصاری، نرخ پایه و تورم بخشی صنعت خودرو نیز مورد‌توجه قرار‌می‌گیرد تا مشخص شود که هر کدام از اجزای خودرو چقدر در قیمت تمام‌شده آن دخیل بوده است.

یعنی مبنای محاسبه نرخ خودروهای داخلی، قیمت تمام‌شده خودرو در سال گذشته است؟ 

همیشه مبنای پایه محاسبه نرخ خودرو قیمت تمام‌شده واقعی خودرو و تورم پایه یک سال یا 6‌ماه گذشته است که نرخ تورم بخشی و سایر فاکتورهای قیمت‌گذاری نیز به آن افزوده می‌شود اما امسال تغییری در این مبنا صورت گرفته است. یکی از ایرادهایی که خودروسازان به قیمت مصوب خودرو می‌گرفتند آن بود که با توجه به سرعت افزایش نرخ تورم، محاسبه قیمت خودرو بر مبنای تورم پایه یک سال قبل به زیان آنها تمام می‌شود. برای رفع این مشکل شورای رقابت موافقت کرد هرگاه خودروسازان موافق بودند نرخ تورم بخشی بر مبنای تورم سه‌ماهه بانک مرکزی محاسبه شود و حتی این موضوع را در دستورالعمل جدید قیمت‌گذاری خودرو مصوب و اعلام کرده‌ایم. در کنار آن شورای رقابت محدودیت‌های ثبت‌نام و عرضه خودرو را افزایش داده است. فعلا امکان تعیین قیمت خودرو بر اساس سبد قدیم هزینه تمام‌شده تولید و فرمول شورای رقابت وجود دارد و تا سه‌ماه دیگر اگر تغییری در سبد هزینه‌های تولید خودرو ایجاد شود، خودروسازان می‌توانند درخواست لحاظ آن را در قیمت مصوب خودرو ارائه کنند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خودرو قیمت خودرو تولید خودرو خودرو داخلی خودروهای مشمول قیمت گذاری دستورالعمل قیمت گذاری دستورالعمل تعیین قیمت برای قیمت گذاری خودرو قیمت گذاری خودروهای محصولات ایران خودرو اقتصادی سران سه قوه ستاد تنظیم بازار خودروهای انحصاری تعیین قیمت خودرو شورای رقابت دستورالعمل شورا شمول قیمت گذاری خودروهای داخلی شورای رقابت کالاها و خدمات هزینه تمام شده شورای رقابت شورای رقابت بازار خودرو شورای رقابت شورای رقابت برای خودروهای نرخ تورم بخشی همه خودروهای واردات خودرو سازمان حمایت نرخ خودروهای تولید خودرو مونتاژ داخل افزایش قیمت همه خودروها مصوبه شورای رشد و توسعه بر مبنای آن محاسبه نرخ مصوب خودرو برای تعیین بانک مرکزی نرخ خودرو قیمت مصوب نرخ مصوب بهره وری بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۹۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی + سایت فروش، قیمت و زمان ثبت نام اردیبهشت ۱۴۰۳

ثبت نام سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی در اردیبهشت ۱۴۰۳ آغاز شد.

به گزارش ایمنا، عرضه خودروهای وارداتی بر مبنای فرآیند نوبت دهی طرح یکپارچه عرضه خودرو آغاز شد.

بیشتر بخوانید:

لاماری ایما هیبریدی نیسان سانی وارداتی جهان نوین آریا ثبت نام سامانه یکپارچه خودرو

متقاضیان محترم سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی که در اسفند ۱۴۰۱ ثبت نام نموده و اولویت آن‌ها مشخص شده می‌توانند جهت انتخاب خودرو اقدام کنند.

زمان ثبت نام سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی

ثبت نام برای متقاضیان واجد شرایط از روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۶ تا ساعت ۲۳:۵۹ روز سه شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۸ در دسترس است.

سامانه ثبت نام خودرو وارداتی

سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی به نشانی saleauto.ir مشخصات فنی خودروهای عرضه شده را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد.

محصولات سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی

متقاضیان محترم می‌توانند یک اولویت از سبد محصولات اعلامی زیر را انتخاب کنند لازم به ذکر است هیچ گونه ثبت نام جدیدی در این مرحله انجام نشده و انتخاب خودرو در سامانه صرفاً برای ثبت نام کنندگان مرحله اول که در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ حساب خود را بلوکه کرده‌اند است.

الف- خودروهای دارای قیمت قطعی در مبادی ورودی:

جدول شماره ۱: قیمت فروش محاسباتی قطعی خودروهای وارداتی در مبادی ورودی واحد: دستگاه / ریال

نام شرکتنشان تجاریمدلقیمت فروش قطعی درمبادی ورودی به ریال
جهان نوین NISSAN SUNNY ۱۱.۰۷۱.۴۰۰.۰۰۰
آرین پارس موتور Lamari EAMA HEV ۱۵.۴۳۴.۰۰۰.۰۰۰
بی ام کارز Hongqi EQM۵EV (خودرو برقی) ۱۸.۰۵۴.۶۰۰.۰۰۰

تبصره: قیمت مندرج در جدول شماره ۱، قیمت قطعی در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل: بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و … به قیمت‌های فوق اضافه می‌گردد که واردکنندگان با رعایت آئین نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو می‌توانند نسبت به دریافت آن اقدام نموده و در موعد مقرر نسبت به تحویل خودرو اقدام نمایند.

ب- خودروهای دارای قیمت علی‌الحساب در مبادی ورودی:

جدول شماره ۲- برآورد قیمت فروش محاسباتی علی الحساب خودروهای برقی وارداتی در مبادی ورودی واحد: ریال / دستگاه

نام شرکتنشان تجاریمدلقیمت فروش علی الحساب در مبادی ورودی به ریال
معین خودرو ایرانیان Honda ENS1 (خودرو برقی) ۱۸.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰
ایران خودرو Luna GRE (خودرو برقی) ۹.۴۵۰.۰۰۰.۰۰۰
جزییات ثبت نام خودرو وارداتی

تبصره ۱ - قیمت علی‌الحساب اعلام شده، قیمت در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و … در هنگام صدور فاکتور نهایی به قیمت‌های قطعی و مصوب اضافه خواهد شد. واردکنندگان می‌توانند پس از فراخوان اولیه و با دریافت ۵۰% قیمت علی الحساب نسبت به انعقاد قرارداد با متقاضی اقدام نمایند

تبصره ۲ - قیمت قطعی خودروهای مذکور پس از ارائه کلیه مستندات و مدارک مثبته و بر اساس آخرین ضوابط و مقررات تعیین و متعاقباً در سامانه بارگذاری خواهد شد.

تبصره ۳ - عدم واریز وجه در هر یک از مراحل ذکر شده و حداکثر ۵ روز پس از فراخوان صورت گرفته، به منزله انصراف از طرح بوده و متقاضی از اولویت بندی سامانه خودروهای وارداتی حذف می‌گردد.

تبصره ۴ –کلیه شرکت‌های واردکننده می‌بایست مطابق آئین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو نسبت به تحویل خودرو و دریافت وجه از مشتریان اقدام نمایند در صورت تأخیر در تحویل و … قراردادهای مذکور مشمول جرایم مندرج در آئین نامه فوق خواهند شد.

تبصره ۵ - تخصیص خودرو در این مرحله بر اساس رتبه ثبت‌نامی قبل متقاضی و اولویت انتخابی خودرو انجام می‌گیرد.

تبصره ۶ - آن دسته از ثبت نام کنندگان خودرو وارداتی که در مراحل قبل انتخاب خودرو انجام داده و در پرتال خود گزینه عدم تخصیص را مشاهده می‌نمایند، در صورت تمایل نسبت به خودروهای ارائه شده در جداول فوق در این مرحله خودرو جدید انتخاب کنند.

تبصره ۷ - اطلاعات کلیه متقاضیان مرتبط با این طرح حسب ماده ۱۹ آئین‌نامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی و طرح مالیات برعایدی سرمایه در اختیار نهادهای ذیربط قرار می‌گیرد.

کد خبر 751023